KjøpLogg inn

Petter Northug knuste løyperekorden

Publisert 28. mars 2018 kl. 13.54
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 13.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord

Petter Northug vant Sandfjellrennet for tredje gang onsdag. Han slo Didrik Tønseth og satte samtidig løyperekord med solid margin.Han tok seieren med tiden 1.11.46. Tønseth ble slått med ett minutt og 18 sekunder. Northugs gamle rekord i rennet var på 1.12.32.I helgen sto Northug på toppen av resultatlista i Flyktningerennet. Da slo han Tønseth med tre sekunder.32-åringen svarte følgende på spørsmål om hva han tenker om løyperekorden etter 30 kilometer i klassisk stil:– Bra føre. Det var også god vind, så det hjelper på, sa Northug til NTB.– Hvordan er formen?– Ikke sånn særlig. Jeg kjenner at jeg ikke tåler motbakker, så jeg er ikke i noe form.Orker ikke hardøkterNTBs medarbeider legger merke til at Northug høres litt forkjølet ut, men det tilbakeviser han.– Nei, det er ingen forkjølelse. I så fall hadde jeg ikke gått.– Nå er det artig å gå skirenn igjen?– Ja, jeg orker ikke å trene hardøkter. Da er det bedre å gå renn.Tønseth erkjente etterpå at Northug var for tøff å slå i rennet som gikk mellom Hauka og Budal.– Det er bra gåing av Petter. Han knuser oss. Jeg gikk det jeg var god for, sa Tønseth til NTB.Tenker kun renn– Er det håp for ham med tanke på neste sesong?– Ja, det vil jeg tro. Han virker å være i brukbar form med tanke på neste sesong. Jeg regner med at han stiller i VM i Seefeld og at han i hvert fall tar én sesong til.Selv vil ikke Northug si noe om hva som skjer etter sesongen.– Det tar jeg da. Nå har jeg fokus på å gå skirenn.Johannes Høsflot Klæbo vant fjorårets utgave av Sandfjellrennet.