KjøpLogg inn

Russland-eksporten faller, mens importen øker

Sanksjoner har bidratt til at norsk eksport til Russland har falt med 75 prosent siden 2014. I samme periode har den russiske eksporten til Norge økt. 

Publisert 27. mars 2018 kl. 06.15
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 06.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord

Begge landene har innført sanksjoner mot hverandre etter at Russland annekterte Krim-halvøya i 2014. Siden den gang har norsk eksport til Russland falt fra 8,5 milliarder i 2014 til 2,1 milliarder kroner i fjor, skriver Dagens Næringsliv.Samtidig økte Russlands eksport til 12,6 milliarder kroner i fjor, mens den lå på rundt 10 milliarder kroner i 2014.Mange norske eksportbedrifter melder om vanskelige forhold i Russland.– For norsk side er skadevirkningene av sanksjonene større enn fordelene. Om man ser at sanksjonene bare skader norske bedrifter, bør man ta sanksjonene opp til ny vurdering, sier direktør Salve Dahle i konsulentfirmaet Akvaplan-niva i Tromsø, som har drevet forretninger i Russland siden 1990.I fjor var handelsbalansen med Russland på minus 10,5 milliarder kroner, den dårligste handelsbalansen som hittil er registrert av SSB.(©NTB)