Santa Maria valgte Kjetting-Jan

En kopi av seilskipet «Santa Maria» er nå ferdig bygget og verftet henvendte seg til Sotra Anchor & Chain for å få anker til den ikoniske skuten.

Næringsliv

For over 500 år siden oppdaget Christopher Columbus Amerika med Santa Maria, og i lang tid har et spansk verft jobbet for å gjenskape seilskipet mest mulig autentisk.Skipet skal ta med unge rekrutter som skal lære det maritime faget ved å krysse Atlanteren på samme måte som Columbus.- Dette er mer en symbolsk ordre enn en stor ordre. Seilskipet vil fange stor interesse internasjonalt og klart at det er stas å få levere ankeret til dette smykket av en skute,  sier gründer Jan Vindenes i en melding.Han ville helst levert et såkalt stokkanker, men det er vanskelig å oppdrive som ekspressleveranse og det ble derfor et Hall-anker. Ankeret, som veier cirka 200 kilo, er allerede montert på Santa Maria. Tidligere har Sotra-bedriften levert til seilskipet Statsraad Lehmkul, samt hjulbåten Skibladner og kongeskipet. 

kjetting-jan
Nyheter
Næringsliv