Svak måned for laksen

Norge eksportere laks for 4,7 milliarder kroner i februar.

Foto: Scanpix

Norge eksporterte 176 935 tonn sjømat for totalt 7 milliarder kroner i februar, ifølge en melding fra Norges Sjømatråd tirsdag.Det er en volumnedgang på 66 500 tonn eller 27 prosent og en verdireduksjon på 631 millioner kroner eller 8 prosent sammenlignet med februar i fjor.Hittil i år har Norge eksportert 386.000 tonn sjømat til en verdi av 14,7 milliarder kroner.Det er en volumnedgang på 32.000 tonn og en verdireduksjon på 484 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.Nedgang for laksNorge eksportere 75.700 tonn laks for 4,7 milliarder kroner i februar. Det er en verdinedgang på 233 millioner kroner, tilsvarende fem prosent, sammenlignet med februar i fjor.Samtidig økte volumet med 3.700 tonn, eller fem prosent, melder Norges Sjømatråd tirsdag.Lakseprisene økte med 1,52 kroner per kilo fra januar til februar til 58,52 kroner per kilo, mens snittprisen var ni prosent lavere sammenlignet med februar i fjor.- EU-markedet tar en stadig større andel av den norske eksporten til tross for høye konsumpriser på laks. Hovedårsakene til dette er en styrking av euroen og en lavere eksportpris sammenlignet med samme periode i fjor, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd.Norge har så langt i år eksportert 160.000 tonn laks til en verdi av 9,7 milliarder kroner.Polen, Frankrike og Danmark var største mottakere av laks fra Norge i februar.Opp for ørretI februar eksporterte Norge 3.000 tonn ørret til en verdi av 184 millioner kroner. Volumet økte med 600 tonn, eller 25 prosent, mens verdien var stabil sammenlignet med februar i fjor.Hittil i år har Norge eksportert 6.000 tonn ørret til en verdi av 390 millioner kroner.Hviterussland, Polen og USA var de største markedene for ørret i februar.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker