Sykehus betalte 36 millioner for mye til entreprenør

Finnmarkssykehuset skulle betale en regning til tysk entreprenør på 3,6 millioner kroner, men endte opp med å betale 36 millioner for mye.

Det tyske entreprenørselskapet Cadolto Fertiggebäude skulle fått utbetalt 3,6 millioner kroner i forbindelse med prosjektet med det nye sykehuset i Kirkenes.Direktør for Finnmarkssykehuset, Eva Håheim Pedersen, sier at feilutbetalingen på totalt over 40 millioner kroner skyldes menneskelig svikt. Det var nettavisen ifinnmark som først omtalte saken.– Jeg kan bekrefte at det er gjort en feil utbetaling. Vi gikk umiddelbart gjennom våre rutiner for å finne ut hvordan dette er mulig og hvordan det kunne skje. Vi ba også revisjonsfirmaet vi bruker om å få en ekstra revisjon fordi vi ønsket at de skulle gå gjennom våre rutiner med utgangspunkt i hvordan dette kunne skjedd. Vi fikk tilbakemelding om at vi hadde gode rutiner, sier Håheim Pedersen til iFinnmark.Finnmarkssykehuset har forsøkt å få beløpet tilbakebetalt, uten hell.– Vi har ikke lyktes med det. Selv har jeg har ikke snakket med dem, men forstår det slik at man ønsker å se hele greia i lag i sluttoppgjøret, sier styreleder Harald Larssen.(©NTB)