Tidligere styreleder i strupen på Traaseth

Tidligere styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge, beskylder Anita Krohn Traaseth for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner.

Næringsliv

I eposten der han meddeler om sin fratredelse går han til angrep på både adm. direktør Anita Krohn Traaseth og næringsdepartementet:«Styret har på nært hold opplevd hvordan daglig leder skaper konfrontasjoner og splid», skriver han blant annet i eposten som DN har fått innsyn i.Dyb innleder med å skrive at forholdet til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth har vært tema i to styreperioder.«Departementet som i flere tidligere møter, senest i januar i år, har sagt at forholdet til AD er helt og holdent styrets ansvar, har nå snudd. Nå vil de overstyre styret. Dette er en utidig innblanding i styrets arbeid og ikke i tråd med anerkjente prinsipper for god eierstyring», skriver Dyb i brevet.«AD» er administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.«Jeg reagerer på at departementet mener de er bedre skikket enn styret til å vurdere forholdet til daglig leder. Jeg opplever at departementet signaliserer mistillit til styrets evne til å vurdere denne saken og de facto setter styret under administrasjon», skriver han.Verken Anita Krohn Traaseth eller Næringsdepartementet har besvart henvendelsene fra Dagens Næringsliv om saken.(©NTB)

anita krohn traaseth
per otto dyb
innovasjon norge
Nyheter
Næringsliv