KjøpLogg inn

Tre bilbranner på under to timer i Oslo

Natt til lørdag måtte politi- og brannvesen rykke ut til tre bilbranner på under to timer. Politiet undersøker om det er en sammenheng. 

Publisert 31. mars 2018 kl. 09.15
Oppdatert 31. mars 2018 klokken 09.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord

Brannene skjedde et godt stykke fra hverandre – den første på Holmlia, den andre på Sinsen og den tredje på Romsås. Til sammen ble fire biler totalskadd av flammene.– Vi undersøker hver sak for seg, men det er også naturlig å se dem i sammenheng, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.Han mener det er påfallende med tre branner på så kort tid, men understreker at de foreløpig ikke er sikre på om brannene er påsatt. På den andre siden har politiet heller ikke funnet noen andre grunner til at bilene plutselig skulle ta fyr.Så langt har ingen vitner meldt seg i saken.Måtte stenge veienDen siste brannen ble meldt inn til politiet klokka 2.52.– Det var to kjøretøy som brant i Odvar Solbergs vei på Romsås. De brant såpass at vi måtte stanse trafikken i begge retninger, sier Jøkling.Han opplyser at krimvakten ble sendt til stedet for å gjøre diverse undersøkelser rundt bilene og i nærområdet.Stanset togtrafikkenDen første meldingen om brann kom klokka 1.06. En bil sto i full fyr i Hallagerbakken på Holmlia, og det var fare for spredning til to biler i nærheten. Brannvesenet fikk slukket brannen rundt klokka 1.25.En halvtime senere var det ny utrykning til Sinsen, hvor det ble meldt om bilbrann klokka 1.58.Den brennende bilen her sto tett inntil toglinjene, og politiet fikk stanset togtrafikken i en periode for å være på den sikre siden.Krimvakten rykket også ut etter brannen på Sinsen, og har gjort undersøkelser på stedet. Det er også søkt med hundepatruljer i området, uten at det ble gjort noen funn.(©NTB)