USAs finansminister: – Vi er ikke redde for en handelskrig

USAs finansminister Steven Mnuchin sier at president Trump ikke er redd for å gjennomføre sitt forslag om 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.

Treasury Secretary Steven Mnuchin testifies before the Senate Finance Committee on Capitol Hill in Washington, Wednesday, Feb. 14, 2018, on President Donald Trump's fiscal year 2019 budget proposal. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Næringsliv

– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på tv-programmet Fox News Sunday.Torsdag sa USAs president Donald Trump at han vil innføre en straffetoll på opptil 60 milliarder dollar på kinesiske produkter som hevn for angivelig tyveri av amerikansk opphavsrett på teknologi.Fredag sa kinesiske myndigheter at de ikke er redde for å starte en handelskrig med USA, og truet med å innføre en toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer.Mnuchin sa til Fox News at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.– Jeg har et lite håp om at vi kan få til en avtale, men hvis ikke vil vi innføre denne tollen. Vi vil ikke vente med det hvis ikke vi har en akseptabel avtale som presidenten vil signere.– Vi er ikke redde for en handelskrig, sa finansministeren.(©NTB)

usa
handelskrig
steven mnuchin
straffetoll
kina