Den tyske eksporten økte med 8,6 prosent i januar, sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt eksporterte landet for 107 milliarder euro i januar. Det meste av eksporten gikk til land innad i EU, melder Tysklands statlige statistikkbyrå. Importen steg i januar. Den gikk opp med 6,7 prosent til 89,7 milliarder euro.Industriproduksjonen i Tyskland har fått en jevn start på året, meldte finansdepartementet fredag og påpekte at ordretilførselen er jevn.– I nær framtid ser utsiktene for tysk industri veldig bra ut, sier økonom Carsten Brzeski i ING Diba Bank til AP fredag, men han viser til en mørk sky på horisonten:– Utsiktene til en transatlantisk tollkrig utgjør en reell trussel for tysk økonomi.Torsdag kveld undertegnet USAs president Donald Trump en ordre om å innføre 10 prosent toll på aluminium og 25 prosent toll på stål. EU har truet med å innføre toll på en rekke amerikanske varer dersom ordren bli iverksatt.(©NTB)