Lynne Sladky

Cruisesjef mener flere kvinnere bør bli ledere

Norden-sjef for Royal Caribbean Cruises, Julie Ødegaard, forteller at hun er blitt heiet frem av folk rundt seg- - Men det hjelper ikke hvis du ikke også jobber hardt og tror på deg selv, sier hun.

Cruisesjef Julie Ødegaard (33) sier til DN at flere kvinner bør ta steget og bli ledere.Selv er hun utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, men endte opp i cruisebransjen ved en tilfeldighet for fire år siden. Etter å ha jobbet som finansdirektør i RCL Cruises i Norden i tre år med hovedkontor på Lysaker, rykket hun ved årsskiftet opp som administrerende direktør.- Jeg er jo kjempeglad for å ha fått muligheten, og det kom som en stor overraskelse da jeg faktisk ble vist denne tilliten, sier Ødegaard til DN.Hun forteller at hun ble forfremmet etter at hun ble mor, og tror for mange kvinner er usikre på seg selv.- De tør ikke å ta det siste steget oppover, i motsetning til menn som bare kaster seg ut i det og fremsnakker seg selv, mener hun.- Jeg er blitt heiet frem av folk rundt meg, men det hjelper ikke hvis du ikke også jobber hardt og tror på deg selv. Kvinner må bli flinkere til det – å ha troen på seg selv. Men det kommer ikke gratis, det skal man være klar over. Satser du på en topplederstilling, må du ofre noe, sier hun til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også