Den økonomiske veksten i Kina overrasker

Kinas økonomi vokser mer enn ventet.

Den økonomiske veksten i Kina lå på 6,8 prosent i 1. kvartal. Det er 0,1 prosentpoeng bedre enn ventet og på linje med veksten i det forrige kvartalet, melder Reuters.Myndighetene i Kina har et mål om en økonomisk vekst for hele 2018 på omkring 6,5 prosent.Se også: Middelklassen løfter BNP i KinaI skyggen av tirsdagens resultatmelding ligger likevel handelsstriden mellom Kina og USA. President Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter som tiltak for å rette opp skjev handelsbalanse mellom de to stormaktene, noe som har ført til mottiltak fra Kina. De siste ukene har det imidlertid kommet signaler om positiv bevegelse, og de to landene har vært i samtaler.Men selv en full handelskrig vil kun redusere Kinas økonomiske vekst med mellom 0,6 og 0,8 prosentpoeng i år, mener økonom Hu Xingdou.– Hvis handelskrigen virkelig skjer, vil det påvirke BNP i framtiden, men ikke for mye, sier han til nyhetsbyrået DPA.Analytiker Ye Tan sier Kina vil prøve å øke handelen med andre regioner og importere teknologi fra andre land om handelskrigen blir en realitet.(©NTB)