– Dette er ingen bløff som går over med det første

- Dette en stor test av EØS-avtalen, mener NHO-topp.

Den opptrappede handelskrigen mellom USA og Kina kan få store konsekvenser for norsk industri, frykter NHO ifølge DN.Handelskrigen kan få direkte konsekvenser for svært mange industribedrifter. I påskeuken varsler EU at alle lands ståleksport til unionen vil bli underlagt granskning med sikte på ileggelse av kvoter eller toll på stålprodukter.– Dette er ingen bløff som går over med det første. Nå er det virvlet opp så mye at det er ingen som vet hvor dette ender. Og vi har ingen steder å gjemme oss som den lille åpne økonomien vi er. I utgangspunktet skal ikke vi rammes av restriksjoner fra EU, fordi vi har EØS-avtalen. Med det vi nå ser, blir dette en stor test av EØS-avtalen. Det vil vise seg om den er en godværsavtale eller om den tåler en trøkk, sier Knut E. Sunde i Norsk Industri, som representerer storparten av norske eksportbedrifter i NHO, til DN.