Bovim ble oppringt av valgkomiteens leder forrige tirsdag med forespørsel om han kunne være interessert i vervet, ifølge Universitetsavisa.Han skal ha fått beskjed om at valgkomiteens innstilling støttes av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Valget av ny styreleder behandles på foretaksmøtet i juni.Den nye styrelederen vil etterfølge Per Otto Dyb, som trakk seg tidligere i år etter en uoverensstemmelse med Røe Isaksen. Dyb hadde tatt initiativ til å bytte ut administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, men næringsministeren mente det var unaturlig å starte en slik prosess ettersom Dyb selv var inne i sin siste fase som styreleder. Saken har nå fått etterspill i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.Bovim understreker at han bare er interessert i vervet dersom han er ønsket av hele Innovasjon Norge.– Dersom innstillingen skulle vise seg å gi opphav til kontroverser, er ikke dette noe jeg vil ønske å gå inn i, sier han til Universitetsavisa.(©NTB)