Manchester City med dyreste tittel noensinne

Pep Guardiolas Manchester City sikret nylig Premier League-tittelen på overlegent vis. Nå gjør storavisen Daily Mail et poeng av at gullet koster historisk mye.

Manchester City's Kevin De Bruyne, 2nd left, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Swansea City at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, April 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) Rui Vieira
Næringsliv
De lyseblå fra Manchester har sikret sitt tredje gull på sju sesonger. Klubben kunne slippe jubelen løs da byrival United overraskende tapte hjemme mot West Bromwich forrige helg.Guardiola og co. har hele 16 poeng ned til United når fire kamper gjenstår. Spanjolens utvalgte ser med andre ord ut til å sikre tittelen på suverent vis. Totalt kan laget få 102 poeng på 38 kamper, noe som i så fall vil være rekord. City står foreløpig med 90 poeng når fire kamper gjenstår. Chelseas poengrekord fra 2004/2005 er på 95 poeng.DyrtMen edelt metall koster skjorta.s analyse viser at hvert poeng har kostet City 6,5 millioner pund, tilsvarende drøyt 71 millioner norske kroner - og det er hvis laget ender på 102 poeng. Blir tallet noe lavere, stiger summen ytterligere noe.Guardiola har brukt mer penger på spillerkjøp enn rivalene siden han kom til engelsk fotball sommeren 2016. Summen er svimlende 371 millioner pund i netto utlegg, ifølge avisen. Det tilsvarer over fire milliarder kroner.Daily Mails analyse baserer seg på en «kjerneellever», der fokus har vært på spillerne med flest kamper fra start. I tillegg er lønn medregnet. Citys lønnsbudsjett er tidenes høyeste i engelsk fotball. Tallet er 270 millioner pund for 2017/2018-sesongen.Manchester City ble kjøpt opp av styrtrike Mansour bin Zayed Al Nahyan fra Abu Dhabi i 2008.Fornøyd PepCity har også annenplassen på Daily Mails liste. Laget brukte 4,82 millioner pund per poeng da gullet ble sikret i 2013/2014. Til sammenligning var tallet bare 1,27 millioner pund for Leicester i 2015/2016. «Revene» sjokkerte med å holde helt inn.Citys stjernegalleri hadde få problemer med å banke Swansea i serien søndag. De lyseblå vant hele 5-0 på eget gress. Etter kampen ble tittelen feiret.– Det var vakkert å se fansens glede underveis i kampen. Men vi ser framover. Det er hele tiden noe å forbedre i fotballen, sa Pep Guardiola etter matchen, ifølge nyhetsbyrået AP.(©NTB)