Marit (71) har gitt bort 233 millioner

Marit Mohn gjør som storebroren.

Næringsliv

I løpet av tre år har Marit Mohn (71), søsteren til Trond Mohn (75), gitt bort 233 millioner kroner i gaver, skriver DN.Hun forvalter sin andel av pengene etter rør- og pumpeprodusenten Frank Mohn as i Bergen gjennom investeringsselskapet Marstia Invest. Der eier hun 51 prosent, mens sønnen Stian Westlake eier resten.I fjor endte Marstia Invests resultat på 322 millioner kroner før skatt, mot 174 millioner kroner året før. I løpet av året delte Mohn og sønnen ut 105 millioner kroner i gaver.De fikk et utbytte på 120 millioner kroner. På fire år har de fått 480 millioner kroner i utbytte, skriver DN.Mohn hjelper blant annet en bolighjelpsorganisasjon i London, en juridisk støtteorganisasjon, en hjelpeorganisasjon for barn i Sør-Afrika, en norsk forskningsstiftelse og en familiestiftelse for ungdom.Mohn Westlake-stiftelsen ga i fjor to millioner pund til et oppfinnerrom i Imperial College i London.Marit Mohn og sønnen er bosatt i London.

Nyheter
Næringsliv