Medisinene kladribin (Mavenclad) og ocrelizumab (Ocrevus) ble innført i Europa i fjor og fikk da markedsføringstillatelse i Norge. Beslutningsforum, som bestemmer hvilke medikamenter som skal brukes i Norge, skal nå avgjøre om de revolusjonerende medisinene for behandling av multippel sklerose (MS) skal kunne brukes i Norge, skriver VG.– De siste årene har vi sette en massiv satsing fra industrien for å utvikle gode medikamenter for sykdommer som MS. Det er en revolusjon, sier en av Norges fremste på MS, overlege og professor ved Universitetet i Bergen og Nevrologisk avdeling på Haukeland, Kjell-Morten Myhr.– Jeg håper begge blir godkjent. De nye medisinene er ofte mer skånsomme, kan tas sjeldnere, intravenøst og krever ikke innleggelse, tilføyer han til avisa.Mandag tas avgjørelsen om kladribin skal godkjennes. Ocrelizumab vurderes trolig ved neste møte.Om lag 11.000 personer i Norge har MS. Av dem er over dobbelt så mange kvinner.(©NTB)