Multiconsult avviser grov uaktsomhet i byggesaken

Multiconsult er klar for rettssak dersom selskapet ikke kommer til enighet om en avtale med Stortinget gjennom konstruktiv dialog.

På tre år økte sluttsummen for Stortingets nye post- og varemottak, ny innkjøringstunnel og rehabilitering av Prinsens gate 26 fra 1,1 milliarder til 2,3 milliarder kroner.Stortingets presidentskap har lagt mye skyld på Multiconsult og krevd prosjekteringsselskapet for 125 millioner kroner. Fredag sender selskapet et omfattende svar på 200 sider på søksmålet fra Stortinget, ifølge Byggeindustrien .– Vi vil ikke diskutere innholdet i tilsvaret i mediene, men det er tydelig at Stortinget mener vi har opptrådt grovt uaktsomt. Det er vi helt uenige i, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult til fagbladet.Dagens Næringsliv meldte allerede før påske at Multiconsult tilbyr Stortinget en erstatning på 9 millioner kroner.Byggeskandalen endte med at både stortingspresident Olemic Thommessen (H) og stortingsdirektør Ida Børresen måtte gå av. Deres etterfølgere har lovet å rydde opp.– Min fremste prioritet blir å gjennomføre byggeprosjektet, sa stortingsdirektør Marianne Andreassen (56) torsdag.(©NTB)


Les også