Northug satser videre i skisporet, men velger nå å gå tilbake til landslaget. Det ble bekreftet på en pressekonferanse i Holmenkollen mandag, der landslagsledelsen med Vidar Løfshus i spissen presenterte elitelagene for kommende sesong.Det har lenge svirret rykter om et landslagscomeback for Northug. NTB erfarte i forrige uke at mosvikingen nærmet seg en løsning, og det til tross for Skiforbundets krangel med hans private sponsor Coop. Forbundet vraket nylig en ferdigforhandlet avtale med Coop til fordel for en forlenget kontrakt med Norgesgruppen, en avgjørelse som skapte murring i Northug-leiren.– Først og fremst er jeg glad for å være tilbake. Jeg ser på dette som en artig utfordring der jeg står nå. Jeg er inne på sprintlaget med typer jeg liker, sa Northug og la til at prosessen rundt en mulig landslagsretur har gått over en måned.VM i Seefeld til vinteren blir Northugs store mål. Han ville mandag ikke stille til enkeltintervjuer, men svarte i plenum.– Det er slike valg og veikryss man kommer i, sa Northug om de sponsoravtalene han nå må gi fra seg.HåpOgså utøverne på landslaget har hintet om en retur for trønderen. Kompis og landslagskollega Finn Hågen Krogh sa følgende til NTB forrige måned:– Jeg har faktisk tenkt litt på det i det siste. Jeg håper Petter vil inn på landslaget igjen. Jeg tror at skal Petter bli god igjen, så må han komme inn til oss og bli dratt litt med på lasset. Han er hjertelig velkommen. Det hadde vært artig å få ham med.Northug brøt ut av landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team. Nå er han altså tilbake. Men hvorfor på sprintlandslaget?– Allroundlaget har veldig store treningsmengder, noe som er gunstig for en løper som Martin Johnsrud Sundby. Det passer derimot ikke så bra for Petter Northug. Opplegget på sprintlandslaget er bedre for løpere som ham, Johannes Høsflot Klæbo og Finn Hågen Krogh, sier langrennsekspert Torgeir Bjørn til NRK.En av utfordringene med det ferske uttaket har vært fordelingen mellom sprint og allround. Flere har ønsket å gå fra allround- til sprintlaget, men ikke alle har fått viljen sin.Trener-kabalenLandslagssjef Vidar Løfshus vet ikke hvem som erstatter Tor Arne Hetland som allround-trener for langrennsgutta. Eirik Myhr Nossum vikarierer utover våren– Vi har brukt mye tid på dette, men det er en del som ikke er klart, sier Løfshus om trenerkabalen.– Det har kommet fram at det har vært en del slitasje mellom løpere og trener i allround. Tor Arne (Hetland) blir ikke med menn allround kommende sesong. Vi ser på løsninger for ham. Han er et stort leder- og trenertalent. Derfor vil vi i Norges Skiforbund gjerne ha ham med i en rolle.– Før vi har en permanent rolle klar for menn allround, vil Eirik (Myhr Nossum) følge laget. Ingen ting er avgjort der, sier Løfshus.Det er fortsatt uklart om Roar Hjelmeset blir med videre blant jentene.(©NTB)