USAs budsjettunderskudd vil bikke en billion dollar

Det økte underskuddet kommer blant annet som et resultat av USAs nylige skattereform

USAs budsjettunderskudd vil passere en billion dollar i 2020, som er to år før enn tidligere estimert, ifølge en analyse gjort av Kongressens budsjettkontor, melder blant andre Bloomberg News mandag kveld, ifølge TDN Direkt.Ifølge budsjettkontoret kommer det økte underskuddet blant annet som et resultat av USAs nylige skattereform og årets budsjettavtale på 1.300 milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået.Budsjettunderskuddet for inneværende år ventes å stige til 804 milliarder dollar, ifølge budsjettkontoret.I analysen skriver de at økt økonomisk aktivitet som følge av Trumps mye omtalte skattereformen alene vil føre til en årlig BNP-økning på 0,7 prosent, men de slår samtidig fast at denne økningen trolig ikke vil være nok til å kompensere for tapte skatteinntekter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også