- Volkswagens toppsjef går av

Volkswagen kunngjorde tirsdag at de vurderer endringer i selskapets ledelse. Flere medier melder at toppsjef Matthias Müller erstattes av Herbert Diess.

Diess, som i dag er merkevaresjef i Volkswagen, ventes å bli kunngjort som selskapets nye toppsjef etter et møte i selskapets styre fredag.Nyhetsbyråene Reuters og DPA og andre medier viser til kilder i selskapet som sier Diess overtar som selskapets nye leder. Volkswagen bekreftet selv i en pressemelding tirsdag at de vurderer å gjøre endringer i ledelsen under fredagens styremøte.I pressemeldingen heter det at Müller har «vist vilje til å bidra» til endringene.Müller overtok som toppsjef i 2015, i kjølvannet av utslippsskandalen som førte til at forgjengeren Martin Winterkorn måtte gå. Volkswagen hadde da innrømmet juks på utslippstester av dieselbiler.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også