50.000 liter fyringsolje rant ut i Alnaelva i Oslo

Opp mot 50.000 liter fyringsolje har rent ut i Alnaelva og videre mot fjorden i Oslo. Brannvesenet har stanset lekkasjen.

Næringsliv

Politiet i Oslo meldte om hendelsen på Twitter klokken 16.24 onsdag ettermiddag.Drivstoffet rant ut i Alnaelva og videre ut i Oslofjorden, etter en lekkasje i Arnljot Gellinesvei 3.– Det er snakk om ganske store mengder og det er foreløpig vanskelig å beregne omfanget. Det lukter kraftig diesel i området og det jobbes iherdig med å stanse lekkasjen, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB like etter hendelsen.Politiet opplyste først om at det var snakk om så mye som 80.000 liter fyringsolje, men etter at brannvesenet fikk bedre kontroll over situasjonen ble dette nedjustert til 50.000 liter.– 50.000 er tallet vi foreløpig opererer med, men alt er veldig usikkert. Tallet kan stige. Vi har kontroll på lekkasjen, men det renner fremdeles litt ut i Alnaelva, sier vakthavende stabssjef Ståle Lindhardt i brann- og redningsetaten til NTB.Suger opp fra elvaLekkasjen skjedde i forbindelse av tømming av noen tanker. Det oppsto da en lekkasje og om lag 50.000 liter fyringsolje rant ut i elva like nedenfor Galgeberg i sentrum av byen.Ved 17-tiden hadde kilden til lekkasjen blitt lokalisert og stanset.– Brannvesenet har kontroll og lekkasjen er stanset. De er på stedet med en sugebil for å suge opp så mye som mulig av dette i elva, sier Engeseth til NTB.Lenser i fjordenAlnaelva renner ut ved Lodalsøkket mellom Grønlikaia og Kongshavn, bare noen hundre meter unna det yrende badelivet ute på Sørenga ved Operaen.– Ved utløpet av elva har brannvesenet lagt ut lenser i fjorden for å begrense utslippet. De jobber med å samle opp det og har kontroll på det. Vann- og avløpsetaten er på saken og Kystverket er også varslet, sier Engeseth.Det skal ikke være noen helsefare forbundet med utslippet for de mange badegjestene på Sørenga.Lekkasjen skjer samtidig som Oslo onsdag slo sin tidligere varmerekord for mai måned med hele 31,1 grader. Sørenga var derfor godt besøkt onsdag ettermiddag.(©NTB)

forurensning
Oslo
fyringsolje
Nyheter
Næringsliv