- Det viktigste tallet å følge denne uken

Nordea Markets' sjeføkonom Kjetil Olsen trekker frem et tall som blir viktig for Norges Bank denne uken.

Denne uken blir inflasjonstallene her hjemme på onsdag det viktigste nøkkeltallet å følge, mener Nordea Markets' sjeføkonom Kjetil Olsen.«I forrige uke anerkjente Norges Bank på det mellomliggende mai-rentemøtet at inflasjonen hadde skuffet på nedsiden. Men de sa samtidig at drivkreftene pekte mot høyere inflasjon framover. Tallet på onsdag blir viktig for markedets tro på en renteøkning i september: Tar prisveksten seg opp slik både vi og Norges Bank tror, ligger det fortsatt an til en økning i september. Det vil trolig gi støtte til NOK. Men skulle prisveksten igjen skuffe vil nok markedet begynne å tvile på den varslede renteøkningen. Da kommer krona i så fall til å svekke seg», skriver Olsen i dagens morgenrapport fra Nordea.Som Norges Bank tror Nordea Markets nedgangen i prisvekst her til lands er drevet av midlertidig faktorer og venter at inflasjonen vil ta seg opp fra 1,2 prosent i mars til 1,5 prosent i april. Konsensus ligger på 1,4 prosent, mens Norges Bank venter 1,6 prosent. Vinter og vårmånedene er kronisk vanskelig å anslå på grunn av påskeeffekter og vintersalg, slås det fast.