Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 27. mai

Næringsliv

Valg i ColombiaØkonomisk vekst og kampen mot korrupsjon anses som de viktigste sakene for colombianere, som i dag går til urnene.Det gjenstår fem presidentkandidater, men ingen ser ut til å få mer enn 50 prosent, noe som er nødvendig for å vinne første runde. De to som nå regnes for å ha best sjanser til å gå videre til runde to, er høyrekandidaten Ivan Duque og den venstreorienterte Gustavo Petro.Debatt om korrupsjonDen tiende utgaven av Oslo Freedom Forum (OFF) begynner mandag, men allerede i dag tjuvstartes arrangementet i Spikersuppa. Blant annet skal Rafael Marques de Morais fra Angola delta i en debatt om kampen mot korrupsjon.OFF er en årlig konferanse organisert av den amerikanske stiftelsen Human Rights Foundation (HRF). Ifølge egne nettsider skal konferansen løfte menneskerettigheter til topps på den globale agendaen.Demonstrasjon i BerlinFlere tusen mennesker ventes å møte opp til en demonstrasjon i regi av det høyrepopulistiske tyske partiet AfD i Berlin klokken 12. Samtidig er det ventet at demonstrantene vil bli møtt av et voldsomt antall motdemonstranter, som også skal gå i tog gjennom den tyske hovedstaden.Landsstyremøte i RødtRødt fortsetter sitt landsstyremøte, der hovedsaken er forberedelsene til landsmøtet i 2019. I sin tale til landsstyremøtet lørdag sa partileder Bjørnar Moxnes at Rødt skal være partiet som minst av alle endrer mening i takt med skiftende stemningsbølger blant folk.Rosenborg møter BrannKlokken 6 sparkes fem kamper i Eliteserien i gang, før rundens hovedkamp begynner klokken 8. Da gjester serieleder Brann Lerkendal til et ordentlig toppoppgjør mot Rosenborg. Før kampen skiller det tre poeng mellom lagene. Brann har ikke tapt noen av sine elleve kamper i årets eliteserie.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv