Du kan miste TV2 rett før fotball-VM

Det kan bli brudd i TV-forhandlinger. 2,2 millioner seere kan miste TV 2. (Oppdatert med kommentarer fra Canal Digital)

TV 2 og Telenors distribusjonsavtale utløper 1. juni. Ifølge DN står de to aktørene langt fra hverandre i forhandlingene om en ny avtale. Avtalen berører 2,2 millioner tv-seere. Avisen skriver at TV 2 forbereder seg på konfrontasjon i forhandlingene med Telenor og Canal Digital.– Over en million husstander (med Canal Digital kabel eller parabol), og dermed nesten halvparten av seerne i Norge, kan fra 1. juni miste TV 2s kanaler, hvis vi ikke kommer til enighet. Vi skal gjøre alt i vår makt for å finne gode løsninger med Telenor helt fram til fristen. Det kunne være fristende å gå for kortsiktige løsninger for å bli enige, og slippe en eventuell konflikt. Men resultatet av disse forhandlingene vil bestemme rammevilkårene for oss som satser på norsk innhold i mange år fremover, og er derfor viktigere enn noen gang, skriver TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en intern melding, ifølge DN.Telenor vil ikke kommentere saken.– Telenor har mange avtaler om tv-innhold og vi pleier verken å kommentere når avtalene utløper eller hvem vi fører samtaler med. Vi snakker med mange kringkastere og innholdsleverandører uten at vi pleier ha kommentere dette spesielt, sier kommunikasjonsdirektør Scott Engebretsen i Telenor Broadcast, som eier Canal Digital Satellitt.Presisering:Tormod Sandstø, Nordic PR Director i Canal Digital, kommer med følgende presisering overfor Hegnar.no:«Det er viktig å presisere at vi nå er i forhandlinger med TV2, og vi har bare ett mål: Å få til en avtale med dem.Men det må selvsagt være en avtale som sikrer kundene det innholdet de vil ha – levert på den måten de forventer og som er etter seervaner i dag, og ikke minst til en rett pris.Ellers verdt å kommentere at vi har forhandlet før med TV2 og kommet i mål, og det er ikke uvanlig at forhandlinger tar litt tid, så nå er vårt eneste fokus å få til en avtale med TV2»


Les også