Ekstrem brannfare hindrer vedlikehold på jernbanen

Bane Nor ser seg nødt til å begrense planlagt arbeid på norske jernbaneskinner. Årsaken er ekstrem skogbrannfare.

Næringsliv

Etter planen skulle mer enn 4.000 kilometer spor vedlikeholdes og moderniseres i løpet av sommeren. Allerede denne helga skulle et vært gjort omfattende sporarbeid på flere strekninger, men nå melder Bane Nor at planene må endres. Langvarig tørt og varmt sommervær har skapt ekstrem skogbrannfare over store deler av Sør-Norge.I store deler betegnes situasjonen som kritisk. En rekke kommuner har nedlagt totalforbud mot all aktivitet som innebærer åpen ild og varme, skriver Bane Nor i en pressemelding fredag kveld.– Lokale forbud mot brannfarlig arbeid får konsekvenser for mange av de nødvendige tiltakene for modernisering og sporvedlikehold vi hadde planlagt å gjennomføre i løpet av helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund.Endringen i planene gjelder først og fremst Gjøvikbanen og Østfoldbanen.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv