EU mener USA forlenger usikkerheten på markedet med sin korte tollutsettelse

EU mener at USA bare forlenger usikkerheten på markedene med sin beslutning om å utsette toll på import av stål og aluminium fra EU med én måned. 

Næringsliv

EU har hatt unntak fra tollen på henholdsvis 25 og 10 prosent siden president Donald Trump varslet den i mars. Det midlertidige unntaket utløp 1. mai, men få timer i forveien varslet Trump at det er forlenget til 1. juni.– Den amerikanske avgjørelsen forlenger usikkerheten på markedet, som allerede påvirker selskapers beslutninger, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen, som framholder at EU bør få unntak fra de nye tollavgiftene på permanent basis.– EU bør fra et totalt og permanent unntak fra disse tiltakene ettersom de ikke kan begrunnes med nasjonal sikkerhet, heter det videre i uttalelsen tirsdag.(©NTB)

eu
straffetoll
tollutsettelse
usa
europa
donald trump
mexico
Nyheter
Næringsliv