- I dag kom smellen

Lakseprisene faller betydelig fra et høyt nivå. - Det kan bli en lang dag, sier en eksportør.

Næringsliv

Forrige fredag meldte IntraFish om en mulig historisk lakseprisrekord for uke 21, med priser over 80 kroner kiloen. Det nivået skulle ikke holde så lenge, skriver TDN Direkt.- Det har vært en merkelig uke. Prisen holdt seg sterkt helt til i går ettermiddag. Da falt den to-tre kroner, men i dag kom smellen. Sammenlignet med forrige fredag er vi ned rundt ti kroner, og prisen ligger an til å ende rett under 70 kroner kiloen, sier en eksportør til IntraFish.- Prisen skal nedHan sier at lite er satt, og at «det kommer nok til å bli en lang dag».- Det er klart prisen skal ned, sier han.En annen markedsaktør hører priser på alt mellom 68 og 72 kroner kiloen.- Hvilke nye kjøpere er det som kommer inn på 70 kroner i stedet for 80 kroner? Ingen - de samme kjøper. Prisene må ned til under 65 kroner før det kommer inn kjøper, sier han.«Kunstig høyt»En annen eksportør viser til at lave volumer gjennom mai har drevet prisene «kunstig høyt».- Nå er det slutt på korte arbeidsuker. Da blir det mer slakting og lavere priser.

laks
laksepris
lakseprisen
Nyheter
Næringsliv