Jernbanearbeidere i politisk streik mot anbud

Verkstedarbeidere og renholdere i Norsk Jernbaneforbund går til politisk streik 29. mai med krav om virksomhetsoverdragelse når togstrekninger legges på anbud.

Næringsliv

Verkstedarbeiderne og det såkalte klargjøringspersonalet frykter for jobbene sine i forbindelse med konkurranseutsettingen av Jernbanepakke Sør – det vil si driften av tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen.I en pressemelding skriver to av fagforeningene i Jernbaneforbundet at de krever å bli med som en del av en virksomhetsoverdragelse dersom det velges en ny leverandør av vedlikehold. I en pressemelding skriver de at Jernbanedirektoratet har opplyst til selskapene som konkurrere om anbudet, at de ikke er forpliktet til å tilby virksomhetsoverdragelse for dem som vedlikeholder og rengjør togmateriellet.Fagforeningene mener dette innebærer et lovbrudd fra statens side og sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har lovet at jernbanereformen ikke skal gå ut over lønn og arbeidsforhold. De frykter for medlemmenes jobber dersom andre selskaper for disse oppgavene i forbindelse med konkurranseutsettingen.I tillegg til streiken blir det holdt en demonstrasjon foran Stortinget 29. mai.(©NTB)

jernbane
norsk jernbaneforbund
streik
ketil solvik-olsen
anbudsprosess
Nyheter
Næringsliv