Kina godkjent 13 av Ivanka Trumps varemerker

Ivanka Trumps selskap fortsetter å vokse. De siste tre månedene har den amerikanske presidentens datter fått godkjent 13 varemerker i Kina.

Ivanka Trump speaks during a Generation Next White House forum at the Eisenhower Executive Office Building on the White House complex in Washington, Thursday, March 22, 2018. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) Manuel Balce Ceneta
Næringsliv

Innenfor den samme tidsrammen har kinesiske myndigheter også gitt selskapet Ivanka Trump Marks LLC provisoriske godkjennelser for åtte andre varemerker. De vil bli godkjent innen de neste tre månedene dersom ikke noe uforutsett skulle skje.Til sammen dreier det seg om alt et menneske måtte kunne trenge i løpet av et langt liv, alt fra babytepper til kister og alt imellom som parfyme, sminke, kjøkkenutstyr, møbler, bøker, kaffe, sjokolade og honning.Trump, som er ansatt som rådgiver i Det hvite hus, administrerer ikke lenger selskapet, men tjener fortsatt penger på det.Organisasjonen Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) setter nå store spørsmålstegn ved hvorvidt Trump-familiens forretninger påvirker den amerikanske utenrikspolitikken.– Ivanka Trumps motvillighet til å kutte båndene til selskapet er spesielt urovekkende fordi Ivanka-merket fortsetter å vokse i utlandet. Det byr på en rekke spørsmål knyttet til korrupsjon ettersom det åpner for at hun tjener på stillingen hun og hennes far har, eller hvorvidt arbeidet hennes kan bli påvirket av hvordan andre land behandler selskapet hennes, heter det i en uttalelse fra Noah Bookbinder, direktør i CREW.(©NTB)

kina
ivanka trump
Nyheter
Næringsliv