Manglende flyruter til Kina bekymrer norsk næringsliv

Norsk Industri mener mangelen på direkteruter til Kina rammer sjømateksport. Partene ber regjeringen tilrettelegge for luftfart.

Næringsliv

Norsk Industris ønske kommer fram i et brev omtalt av E24. Foreningen skal snart møte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om situasjonen.Samtidig heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.«Vi er kjent med at kinesiske flyselskaper har valgt København og Stockholm som destinasjoner for sine Skandinavia-ruter, i stedet for Oslo Lufthavn. Det er viktig for oss å få vite hvordan statsråden og Samferdselsdepartementet arbeider med lufttrafikken til Kina», skriver Norsk Industri, ifølge E24.Nettstedet skriver videre at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Solvik-Olsen skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.– Det er positivt om aktører ønsker starte ruteflyging mellom Norge og Kina, både for passasjerer og frakt. Jeg er ikke kjent med at noen flyselskap har søkt om å opprette ruter fra Kina til Norge og fått avslag fra norske myndigheter, skriver Solvik-Olsen til E24.Samferdselsministeren bekrefter et kommende møte med Norsk Industri angående situasjonen.(©NTB)

norsk industri
laks
kina
avinor
ketil solvik-olsen
luftfart
Nyheter
Sjømat
Næringsliv