Mekling på overtid i statsoppgjøret

Fem timer etter at fristen gikk ut ved midnatt, forhandles det fremdeles om lønnsoppgjøret i staten. 6.000 ansatte står klare til å streike fra torsdag morgen.

Det opplyser Riksmeklerens kontor til NTB klokken 5 torsdag.YS Stat, LO Stat, Unio, Akademikerne og representanter fra staten sitter nå hos Riksmekleren i Oslo for å finne en løsning i årets tariffoppgjør.Hvis man ikke finner en løsning, tas i første omgang rundt 6.000 statsansatte ut i streik fra torsdag morgen. YS Stat har varslet at streiken vil begynne klokken 6.Riksmekler Richard Saue sa i 21-tiden onsdag kveld at forhandlingene ville komme til å fortsette utover natten. Siden har ingen av kommet ut og orientert om forhandlingene.De fire organisasjonene har varslet at hele 77.000 statsansatte kan bli tatt ut i streik dersom en eventuell konflikt skulle vedvare.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også