– Nei, nei, nei. Dette har jeg ingen tro på

Norges Bank tar feil, mener flere økonomer.

Professor Steinar Holden. Foto: Scanpix
Næringsliv

Den norske styringsrenten har vært uendret på 0,5 prosent siden mars 2016. Det blir neppe noen endring i forbindelse med torsdagens rentemøte.Ingen av de fem økonomene i DNs rentepanel anbefaler renteøkning nå, men de er uenige om når sentralbanken vil – og bør – heve renten. På forrige rentemøte ble rentebanen oppjustert. Prognosen antyder at sentralbankens styringsrente sannsynligvis skal opp mot 2,25 prosent i 2021, men det kommer ikke til å skje, tror rentepanelet.– Nei, nei, nei. Dette har jeg ingen tro på, sier professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo til DN.– Ikke jeg heller. Norges Bank tar feil om hvor mye renten skal opp, sier professor Ragnar Torvik ved NTNU.Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets tror ikke styringsrenten skal høyere enn 1,25 prosent.

steinar holden
ragnar torvik
kari due-andresen
norges bank
styringsrente
rente
Nyheter
Næringsliv
Makro