Nordmenn svenskeshoppet for 23,7 milliarder kroner i 2017

Ifølge to ferske svenske rapporter handlet nordmenn for nesten 24 milliarder kroner hos søta bror i løpet av fjoråret.

Næringsliv

På grunn av det norske avgiftsnivået og den høye norske tollen er det forventet at tallene vil bli enda høyere i 2018, konstaterer rapporten , som lener seg på nettbaserte spørreundersøkelser foretatt på om lag 4.300 personer.I rapporten kommer det fram at nordmenn står for hele 3 prosent av detaljhandelen i Sverige.Selv om det i dag først og fremst er dagligvarer som frister nordmenn over grensen, mener Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, at det kan forandre seg i fremtiden.– I fremtidens grensehandel kommer tilbudet av servicetjenester til å spille en viktigere rolle. Utover å handle varer velger flere og flere nordmenn å besøke tannlegen, gå til frisøren eller levere inn bilen på verksted når de er i Sverige, sier Mats Hedenström, næringspolitisk sjef i Svensk Handel, til E24.Hedenström mener også svenskehandelen er attraktiv for nordmenn blant annet fordi utvalget av butikker ved grensen stadig blir større.(©NTB)

shopping
sverige
nordmenn
Nyheter
Næringsliv