<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRK-meklingen pågår fortsatt

Flere timer etter at meklingsfristen gikk ut, er det fortsatt ikke kommet nye opplysninger om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2.000 ansatte står klare til streik.

    Publisert 15. mai 2018 kl. 06.16
    Oppdatert 15. mai 2018 klokken 06.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord

    Like før midnatt opplyste Riksmekleren om at partene ville fortsette å forhandle på overtid.– Det er fortsatt en konstruktiv dialog. Krav og tilbud har vært utvekslet, men det gjenstår fortsatt noe. Det er fortsatt avstand mellom partene, sa Torkjel Nesheim ved Riksmekleren til Medier24.Han understreket at det er for tidlig å si hvor lang tid forhandlingene vil ta, og klokken 5.10 var utfallet fortsatt uvisst.Norsk Journalistlag (NJ) står klar til å ta ut hele 1.700 redaksjonelt ansatte, først og fremst journalister, i streik hvis det ikke blir oppnådd enighet om årets lønnsoppgjør.I tillegg har LO Stat varslet streikeuttak for 614 av sine medlemmer i NRK hvis ikke forhandlingsmotparten, Spekter, kommer med et tilbud som er vesentlig bedre enn det som lå på bordet idet meklingen tok til mandag formiddag.I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.Streiken kan i tillegg potensielt ramme 17. mai-dekningen til NRK.(©NTB)