Over 20.000 finansansatte kan gå ut i streik fra torsdag

Næringsliv

Dersom meklingen ikke fører fram, kan mer enn 21.000 ansatte i bank og forsikringsselskaper gå ut i streik fra torsdag morgen.Finansforbundet og LO møter arbeidsgiversiden i Finans Norge til mekling tirsdag og onsdag. Fristen for å komme til enighet er midnatt natt til torsdag.– Finansnæringen går så det suser. Våre medlemmer har år etter år bidratt til solide overskudd, med store utbytter til aksjonærene. Likevel har mange tapt kjøpekraft. Vi krever en jevnere fordeling av verdiskapningen, sier forbundsleder Pål Adrian Hellmann i Finansforbundet.Forbundet har varslet plassfratredelse for omtrent 20.000 medlemmer. Streikeuttaket omfatter både landets største banker og en rekke mer lokale sparebanker, samt mange forsikringsselskaper.Hellmann sier det ikke var noen lett beslutning å bryte forhandlingene og håper Riksmekleren kan bidra til å finne en løsning.LO har varslet at de vil ta ut omtrent 1.300 medlemmer i streik dersom det ikke blir en løsning. Da LO brøt tarifforhandlingene i april, opplyste LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik at et av de viktigste kravene var et «slitertillegg» for dem som ikke orker å jobbe etter fylte 62 år.

finans
karriere
streik
finansforbundet
LO
Nyheter
Næringsliv