Pilot tatt i promillekontroll på Gardermoen

En 33 år gammel mannlig pilot vil bli framstilt for varetektsfengsling etter at han ble tatt i en rutinemessig promillekontroll på Gardermoen.

Næringsliv

Piloten flyr for et internasjonalt selskap, skriver VG , som først omtalte saken.Den rutinemessige stikkprøven ble gjennomført klokken 9.38 fredag morgen.– På bakgrunn av dette er han siktet for brudd på luftfartsloven. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.Overfor VG understreker politiet at mannskapets tjeneste begynner så fort forberedelsene til en flygning er i gang.Ved midnatt var resultatet av pilotens blodprøve fremdeles ikke klar. Politiet kan derfor ikke si hvor høy promille mannen hadde. Operasjonsleder Lorentzen ønsker heller ikke å si noe om hva mannen har forklart i avhør med politiet.Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor sier fredag kveld til VG at de ikke kjenner til saken.(©NTB)

avinor
promillekontroll
gardermoen
politi
Nyheter
Næringsliv