Politirazzia mot Korean Airs

Sørkoreanske myndigheter har gjennomført en razzia mot hovedkontoret til flyselskapet Korean Air i Seoul, melder medier i landet.

Næringsliv

Politiaksjonen er knyttet til en mistanke om at familien til selskapets styreleder har gjort seg skyldig i skatteunndragelser.En talsmann for Korean Air har bekreftet politiaksjonen, men uten å gi flere opplysninger om saken.Familien til styreleder Cho Yang-ho er også blitt anklaget for å ha smuglet luksusvarer inn i landet, og selskapets hovedkontor har også tidligere blitt gjennomsøkt av politiet.Saken har fått stor oppmerksomhet i Sør-Korea, ikke minst etter at styrelederens yngste datter, Cho Hyun-min, skal ha kastet vann i ansiktet på en direktør under et møte i mars.Søsteren hennes, Cho Huyn-ah, ble pågrepet i 2014 etter at hun bidro til at en flyging ble forsinket fordi hun hisset seg opp over måten kabinpersonalet serverte nøtter.Begge har hatt toppstillinger i Korean Air, men har måttet gå av som følge av skandalene.De siste anklagene om skattesnusk er knyttet til en arv som familien skal ha unnlatt å betale arveavgift for.(©NTB)

korean air
razzia
Nyheter
Næringsliv