Røe Isaksen om Hydros Brasil-problemer

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker å komme til Stortinget før sommerferien for å redegjøre for situasjonen for Hydro i Brasil.

Næringsliv

Røe Isaksen skriver i et brev til Stortinget at det har vært mye oppmerksomhet rundt situasjonen ved Alunorte i Brasil, der Norsk Hydro er majoritetseier.I midten av februar ble det registrert mer enn 200 millimeter nedbør i Barcarena-regionen i Pará i løpet av tolv timer, og Hydro er anklaget for lekkasjer som kan ha ført til forurenset drikkevann.En føderal domstol besluttet mandag denne uken at et pålegg fra slutten av februar om halvering av produksjonen ved aluminiumsraffineriet står ved lag.Hydro har selv lagt fram to rapporter som konkluderer med at de ikke har vært miljøskadelige utslipp ved anlegget. Samtidig har produksjonskuttet bidratt til om lag 450 millioner kroner av det negative kvartalsresultatet som ble lagt fram i slutten av april på 1,1 milliarder kroner.– I henhold til Stortingets forretningsorden ønsker jeg å gi en muntlig redegjørelse for Stortinget om statens eieroppfølging og andre forhold, skriver næringsministeren i brevet han sendte torsdag.Redegjørelsen vil bli holdt 7. juni.(©NTB)

torbjørn røe isaksen
brasil
Nyheter
Næringsliv