Samsung dømt til å betale Apple over 4 milliarder kroner

Kjennelsen ser ut til å være en seier for Apple, som har argumentert med at designet på flere av Samsungs telefoner var opprinnelig deres.

Næringsliv

En føderal domstol i USA beordrer sørkoreanske Samsung til å betale Apple 533 millioner dollar for å ha kopiert deler av designet til selskapets iPhone. Striden mellom de to selskapene har pågått i sju år. I 2016 omgjorde en enstemmig høyesterett en kjennelse som ila Samsung en straff på 399 millioner dollar. Her mente retten at det kun var den «rektangulære fronten med avrundende hjørner og et rutemønster med fargerike ikoner på en blank skjerm» som var kopiert fra iPhone.Saken ble sendt videre til en lavere rettsinstans. Her landet juryen torsdag på et erstatningsbeløp midt imellom Apples krav om én milliard dollar og Samsungs krav om 28 millioner dollar.(©NTB)

samsung
apple
Nyheter
Næringsliv