Solberg med «sjekkeapp» for næringslivet

Et Tinder for næringslivet, sier statsminister Erna Solberg (H) om den digitale tjenesten som nå er lansert.

Næringsliv

– Siden Tinder var opptatt har løsningen fått navnet «The Explorer», sa statsministeren i en tale under arrangementet Innovasjonstalen i regi av Innovasjon Norge i Oslo torsdag.Det var Solbergs regjering som bestilte den digitale tjenesten, som statsministeren altså beskriver som en slags for sjekkeapp. Ifølge reklameseddelen skal tjenesten matche norske grønne løsninger med internasjonale behov og kjøpere.– Løsningen skal hjelpe bedriftene til å nå ut på markedene, og vise verden hva Norge kan levere av grønne løsninger, sa Solberg.Målet er å øke eksporten gjennom profilering av norske løsninger.– Tjenesten er for løsninger som går på tvers av næringer, kompetanseområder og regioner. Vi ønsker å promotere pionerene i det grønne skiftet, sier administrerende direktør Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.Bedrifter som oppfyller tre krav kan registrere sine løsninger gjennom The Explorer. Selskapet må etterleve god forretningsskikk, løsningen må innfri ett eller flere av FNs bærekraftmål og i tillegg bidra i det som populært kalles det grønne skiftet.(©NTB)

innovasjon norge
erna solberg
tinder
the explorer
anita krohn traaseth
Nyheter
Næringsliv