Storbrannen i Porsgrunn er slukket

Brannen i den gamle, verneverdige trehusbebyggelsen i Porsgrunn er slukket. Brannvesenet er fortsatt på stedet for å hindre an den blusser opp igjen.

I 21.30-tiden sto flammene opp av taket på en stor, eldre trebygning. På grunn av stor spredningsfare ble nabobygg i området evakuert. Til sammen ble 19 personer evakuert, opplyste politiet.I morgentimene er brannvesenet og politi stadig på stedet.– De er der for å hindre at brannen skal blusse opp igjen. Det har også vært sikringsarbeid på stedet, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB.– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Saken blir etterforsket på vanlig måte når det lysner. Vi er interessert i opplysninger fra personer som kan ha sett noe eller som kan hjelpe oss å belyse hva som har skjedd, opplyser operasjonslederen.Bygningen som huser Galleri Osebro og Kafé K, er totalskadd. Verdier for millioner har gått tapt.I alt 70 brannfolk fra Porsgrunn, Bamble og Skien ble sendt for å kjempe mot flammene i byen. Også branngruppa til Røde Kors ble sendt til stedet. Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, roser innsatsen til nødetatene.– Jeg er veldig imponert over brannvesenet. 70 brannmenn i sving, blant annet tre stigebiler. Det ble gjort rask og solid innsats for å begrense brannen. Det er krevende, sa Kåss til NTB i natt.Brannsjefen i Porsgrunn, Morten Meen Gallefos, opplyser at det er store vannskader i de gamle trebygningene på grunn av innsatsen som ble gjort for å hindre spredning.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også