Vi shopper mer enn ventet

Detaljhandelsomsetningen steg mer enn ventet fra mars til april.

Næringsliv

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 0,6 prosent fra mars til april i år, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette skjer etter en oppgang på 0,4 prosent fra februar til mars.Det var ventet en økning på bare 0,3 prosent, melder TDN Direkt.Flere bransjer hadde økning i omsetningsvolumet fra mars til april i år. Butikker som selger skotøy, samt butikker med salg av blomster og planter, bidro i likhet med netthandel til denne økningen.Bensinstasjoner og butikker med salg av dagligvarer viste derimot en nedgang i omsetningsvolumet i samme periode og bidro til å dempe den samlede volumveksten for detaljhandelen..Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 1,4 prosent i perioden februar-april 2018 sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

ssb
detaljhandel
Nyheter
Næringsliv