Zidane gir seg i Real Madrid, avviser ny trenerjobb

Zinédine Zidane trekker seg som hovedtrener i Real Madrid, bare dager etter at klubben vant sin tredje strake mesterligatittel.

Real Madrid coach Zinedine Zidane gestures during a press conference at the Olympic stadium in Kiev, Ukraine, Friday, May 25, 2018 ahead of the Champions League final soccer match between Real Madrid and Liverpool on Saturday May 26. (UEFA Pool via AP)
Næringsliv
– Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som trener i Madrid. Det er det riktige tidspunktet, sa Zidane på en pressekonferanse som kom i stand på kort varsel Madrid torsdag ettermiddag.Den overraskende nyheten kommer fem dager etter at den franske suksesstreneren ledet Real til klubbens tredje strake mesterligatittel. Han har også vunnet en ligatittel siden han overtok som hovedtrener i januar 2016.Klubbpresident Florentino Pérez fortalte på torsdagens pressekonferanse at han ikke fikk beskjeden fra Zidane før onsdag.– Dette var en overraskende beskjed, og det er en trist dag for Real Madrid. Men vi kan ikke gjøre annet enn å akseptere hans beslutning, sa klubbpresidenten.Ny inspirasjonZidane fortalte på pressekonferansen at han mener at laget trenger ny inspirasjon for å fortsette å vinne. Franskmannen mener det er til det beste for alle parter at han fratrer.– Dette kan være et «på gjensyn». Jeg kommer alltid til å ha et nært forhold til Real Madrid. Men etter å ha vært her i nesten tre år, er dette den rette beslutningen å ta, sa Zidane.Suksesstreneren opplyste at han har informert spillerne om sin avgjørelse.– De vet. Jeg har ikke snakket med dem individuelt, men hele spillerstallen har fått beskjed. Jeg har snakket med (kaptein, Sergio) Ramos, og jeg skal snakke med de øvrige spillerne, sa franskmannen.Stor suksessHan var tydelig på at det ikke blir aktuelt å trene en annen klubb kommende sesong.– Jeg er ikke på utkikk etter en ny klubb, sa Zidane på pressekonferansen – og la til at han ikke er lei av trenergjerningen.Zidane hadde selv stor suksess som Real Madrid-spiller i årene 2001 til 2006 og vant blant annet mesterligaen i 2002.Ligagullet i 2016/17-sesongen var høydepunktet som Real Madrid-trener, hevdet franskmannen.(©NTB)