Airbus truer med å legge ned i Storbritannia

Den europeiske flyprodusenten Airbus truer med å legge ned i Storbritannia hvis britene forlater EU uten en avtale med skikkelige overgangsordninger.

DOUMENJOU Alexandre - MasterFilms
Næringsliv

Hvis Storbritannia forlater EUs felles marked og tollunion i mars uten en avtale, vil det ha alvorlige følger for Airbus' tilgang på deler, samt flydyktighet, skriver selskapet i sin risikovurdering.Airbus har 14.000 ansatte på 25 ulike anlegg i Storbritannia. Ytterligere 100.000 mennesker er ansatt i virksomheter som forsyner selskapet med varer og tjenester.Hvis Storbritannia går ut av EU uten en avtale med Brussel, mener Airbus at det vil koste selskapet milliarder av dollar.– Dette vi tvinge Airbus til å revurdere sin tilstedeværelse i landet, investeringer i Storbritannia og generelt avhengigheten av Storbritannia. Et slikt ekstremt negativt resultat vil være katastrofalt for Airbus, heter det i dokumentet.Storbritannia skal etter planen offisielt tre ut av EU 29. mars 2019.(©NTB)

airbus
eu
storbritannia
Nyheter
Næringsliv