Australsk bank inngår milliardforlik etter hvitvasking

Australias største bank, The Commonwealth Bank, har akseptert å betale mer enn 4,3 milliarder kroner i et forlik om brudd på hvitvaskingsloven. 

Næringsliv

Forliket på 700 millioner australske dollar er ifølge nyhetsbyrået AFP det største som noensinne er inngått mellom en australsk virksomhet og myndighetene i landet.The Commonwealth Bank ble i august i fjor tiltalt for «systematiske» overtredelser av loven som skal forhindre at kriminelle utnytter banksystemet til å hvitvaske penger. Banken erkjente at den i 53.500 tilfeller har vært for treg med å innhente opplysninger om kontanttransaksjoner på 10.000 dollar eller mer, til finanstilsynet.Dessuten hadde banken unnlatt å informere myndighetene om over 100 mistenkelige overførsler.En domstol skal godkjenne avtalen mellom det australske finanstilsynet og banken, før saken kan avsluttes.(©NTB)

australia
the commonwealth bank
Nyheter
Næringsliv