Boeing stanser alle flyleveranser til Iran

Boeing avlyser alle flyleveranser til Iran i lys av nye amerikanske sanksjoner mot landet. Det betyr at et par store kontrakter går i vasken.

Næringsliv

– Boeing har ikke lenger tillatelse til å selge til Iran som følge av president Donald Trumps beslutning om å trekke seg fra atomavtalen med Iran, sier en talsmann for det amerikanske selskapet onsdag.Boeing har tidligere gitt beskjed om at selskapet vil respektere amerikansk Iran-politikk. Det har også utsatt leveransene, men uten å kommentere dem direkte.I desember 2016 kunngjorde Boeing at det hadde inngått en avtale om å selge 80 fly til en verdi av 16,6 milliarder dollar (135 milliarder kroner) til Iran Air. I april 2017 kunne selskapet fortelle at det også hadde inngått en kontrakt om å selge 30 fly til en verdi av 3 milliarder dollar (24 milliarder kroner) til Iran Aseman Airlines.I forrige uke ble det kjent at General Electric vil stanse alle aktiviteter i Iran innen 4. november. Det betyr at selskapet vil respektere fristen på å trekke seg ut av Iran innen 180 dager, slik Trump-administrasjonen har bestemt.(©NTB)

boeing
iran
Nyheter
Næringsliv