Canada straffer USA for ståltoll

Canada gjengjelder USAs ståltoll ved å innføre tollsatser på amerikanske varer til en verdi av over 100 milliarder kroner.

Prime Minister Justin Trudeau arrives for an early morning cabinet meeting on Parliament Hill in Ottawa on Tuesday, May 29, 2018. (Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP) Sean Kilpatrick
Næringsliv

– Fullstendig uakseptabelt, sier Canadas statsminister Justin Trudeau om USAs beslutning om å innføre 25 prosent toll på stål og 10 prosent toll på aluminium fra fredag.President Donald Trump har begrunnet tollsatsene med at de er nødvendige av hensyn til USAs nasjonale sikkerhet, noe som opprører Trudeau.- Disse tollsatsene er en fornærmelse mot det lange sikkerhetssamarbeidet mellom Canada og USA, og det er særlig en fornærmelse mot tusener av canadiere som har kjempet og ofret livet sammen med sine amerikanske våpenbrødre, sier Trudeau.Canada svarer nå USA med å innføre høye tollsatser på flere amerikanske varer, blant annet amerikansk whiskey, appelsinjus og ulike stål- og aluminiumsprodukter.De nye tollsatsene vil ifølge utenriksminister Chrystia Freeland koste USA like mye som det de nye amerikanske satsene vil koste Canada, drøyt 100 milliarder kroner årlig.- Vi er bare nødt til å tro at sunn fornuft vil gjøre seg gjeldende på et eller annet tidspunkt, sier Trudeau.

toll
canada
justin trudeau
handelskrig
donald trump
Nyheter
Næringsliv