– Ekstremt. Det er rett og slett ekstremt

Lakseprisen stuper videre.

Næringsliv

På to uker har lakseprisen stupt 25 kroner per kilo, skriver iLaks.– Det var mye fisk forrige helg. Det ble slaktet forrige helg, og det ble solgt på synkende priser. Det står fortsatt usolgt fisk. Den er falt med en euro i all hovedsak, kommenterer en lakseeksportør til nettstedet.Kildene opplyser til iLaks at prisen til oppdretter for levering kommende uke nå er slik:

  • 3-4 kilo 53-54 kroner
  • 4-5 kilo 53-55 kroner
  • 5+ kilo 57-60 kroner
Det innebærer et svært dypt fall på to uker.– Ekstremt. Det er rett og slett ekstremt. Biler selges med store tap. Mange av mine kolleger har hatt det skrekkelig, sier en eksportør.- Vi strakk stikken alt for langt. 80 kroner kiloen var ikke noe fornuftig nivå. Plutselig kom det noen tusen tonn ekstra - da er det payback-time, sier en eksportør til intrafish.no.

laksepris
Nyheter
Sjømat
Næringsliv