I søksmålet som er innlevert ved Oslo tingrett, krever spillselskapene at forbudet mot å formidle penger mellom norske nettspillere og selskaper som er registrert i utlandet, blir opphevet. Det skriver Klassekampen.I fjor vår ble norske banker pålagt å stanse alle pengeoverføringene mellom disse selskapene og norske kunder.– Det norske forbudet mot betalingsformidling er i strid med norsk så vel som EUs lovgiving, mener Maarten Haijer, som er direktør i bransjeforeningen Egba.Bak foreningen står en rekke av Europas mektigste spillselskaper, som Betsson Group og Kindred Group som eier Unibet.Kulturdepartementet ønsker ikke å kommentere prosessen med søksmålet og viser til at saken ennå befinner seg i en tidlig fase.«Forbudet mot betalingsformidling for pengespill uten norsk tillatelse er en naturlig følge av, og henger sammen med, de eksisterende forbudene mot å avholde, formidle og markedsføre slike pengespill i Norge», skriver de til avisa.Norge er i dag et av fire land som ikke tillater utenlandske pengespill på internett.(©NTB)