Facebook delte brukerdata med selskaper etter 2015

File- This Jan. 17, 2017, file photo shows a Facebook logo being displayed in a start-up companies gathering at Paris' Station F, in Paris. Facebook says ordering food for takeout or delivery is complicated, and it will help users save time by bringing a bunch of existing food-delivery services into its app and partnering with some restaurants directly. Of course, using Facebook to order food might prompt users to spend more time perusing their news feeds and seeing ads. (AP Photo/Thibault Camus, File) Thibault Camus

Facebook skal ha gitt utvalgte selskaper adgang til brukerdata også etter 2015, tidspunktet de tidligere har hevdet at de sluttet med slike avtaler.

Det skriver The Wall Street Journal , som baserer sine opplysninger på rettsdokumenter, kilder i Facebook og andre kilder med kjennskap til saken.Spesialavtalene med tredjepartsselskapene, som internt i Facebook skal ha blitt omtalt som «whitelists», ga i enkelte tilfeller tilgang til brukernes telefonnumre og informasjon om hvor tette bånd de hadde til sine venner på det sosiale mediet, skriver avisen.Flere av selskapene WSJ nevner, er ikke blant de 60 selskapene Facebook tidligere denne uken erkjente å ha delt informasjon med fram til 2015.– Avtalene viser at Facebook ga særlig datatilgang til et bredere univers av selskaper enn det man hittil har kjent til. Det reiser ytterligere spørsmål om hvem som har hatt tilgang til milliarder av Facebook-brukere, skriver avisen.Facebook opplyser til WSJ at de forlenget et mindre antall avtaler med utviklere for å forbedre brukeropplevelsen, teste nye funksjoner eller for å gi enkelte partnere en mulighet til å avvikle eksisterende datadelingsprosjekter.Ifølge Facebook varte disse forlengelsene uker og måneder. Selskapet opplyser ikke hvor mange avtaler det dreier seg om.(©NTB)


Les også